Les articles 1ste graad A

In deze lestrajecten Frans leer je alles over de grammaire van les articles

Les articles
Video L'Article Défini of het bepaald lidwoord in het Frans. - Frans 1ste graad A
03:07

Catherine vertelt je in deze korte video wat het article défini in het Frans juist is. (eerste graad)

Les articles
Video L'Article Indéfini, maak kennis met het onbepaald lidwoord in het Frans. - Frans 1ste graad A
03:27

Catherine vertelt je over het onbepaald lidwoord of article indéfini in het Frans. (eerste graad)

Articles

In dit korte hoofdstuk behandelen we de Franse lidwoorden (les articles). Het vormt een belangrijk onderdeel van de Franse grammatica. In alle toetsen en oefeningen Frans voor het eerste middelbaar zullen de lidwoorden aan bod komen. Bij WeZooz Academy leer je alles wat je moet weten aan de hand van coole online lesvideo’s en leuke, enthousiaste leerkrachten. Leer Frans op je eigen tempo, waar en wanneer je wil.

 

Lidwoorden Frans

De lidwoorden heb je ook in het Frans in twee vormen: het bepaald lidwoord (l'article défini) en het onbepaald lidwoord (l'article indéfini). Je kent ze ongetwijfeld wel, want hoewel het allemaal erg korte woordjes zijn, zijn het de woorden die het meest gebruikt worden, zowel in onze taal als in het Frans.

 

L'Article défini

L'article défini, in het Nederlands het bepaald lidwoord, staat vóór een zelfstandig naamwoord en drukt daarvan de bepaaldheid uit. In het Nederlands hebben we de en het als bepaalde lidwoorden. In het Frans gebruiken we le, la, l’ en les. Welke vorm wanneer precies gebruikt wordt, legt Catherine je uit in een snelle en duidelijke online video. Bovendien laat ze je zien wat er met les articles définis gebeurt als je ze combineert met à.

 

L'Article indéfini

Ook l' article indéfini of het onbepaald lidwoord staat vóór een zelfstandig naamwoord en drukt een onbepaaldheid uit. In het Nederlands gebruiken we een als onbepaald lidwoord. In het Frans wordt un, une en des gebruikt. Catherine (met een buikje ;-)) legt je uit welk vorm je wanneer moet gebruiken. Bovendien neemt ze ook een zijsprong naar les articles partitifs, die gebruikt worden om een onbepaalde hoeveelheid aan te duiden.

 

Populaire lesvideo's 'Les articles'