Analyse 2de graad

In onze online lessen uit de categorie ‘analyse’ zullen de asymptoten, nulpunten en richtingscoëfficiënten je letterlijk rond de oren vliegen.
Logisch ook, want analyse is de tak van de wiskunde die zich bezighoudt met het bestuderen van functies van reële en complexe getallen…

Je ziet de logica van die redenering nog niet helemaal in?
Geloof ons, bekijk een aantal van onze online analyse-lessen (gegeven door Tine en Sjoert), en je zal het helemaal begrijpen. Die twee weten je namelijk volledig in hun(online) lessen en verhalen mee te nemen. Straffer nog: voor je weet, ben jij zelf die analyse-allesweter geworden waar je vroeger naar opkeek.

Stort je dus maar vol enthousiasme op ons aanbod van online analyse-lessen, and have a blast!

“Het bestuderen van functies van reële en complexe getallen” of kortweg wiskundige analyse. Op deze pagina vind je hierover vanalles terug. Ook wiskundige stelsels zitten mee in dit leerstoftraject. Leerkrachten Tine en Sjoert zijn klaar om jou te begeleiden door de wiskundige jungle van complexe getallen. Samen met WeZooz Academy is het een kwestie van tijd vooraleer je dit volledig onder de knie hebt. De ideale online bijles!

Uit hoeveel lestrajecten bestaat analyse?

De lescategorie analyse voor de tweede graad is opgesplitst in zes verschillende lestrajecten. We overlopen ze kort met een korte omschrijving.

Grafieken en functies

Het eerste lestraject van analyse is grafieken en functies. Samen met Tine maak je stap voor stap kennis met grafieken.  Uit wat bestaat een grafiek, hoe moet je die lezen? Allemaal vragen die Tine voor jou beantwoord. Uiteraard gaat ze hier ook al wat verder op in. Coördinaten en reële functies past ze ook al toe. Niet moeilijk, wel belangrijk! Bekijk dus zeker de bijhorende lesvideo’s.

Nog meer functies…

Bij analyse maak je ook voor de eerste kennis met eerstegraads- en tweedegraadsfuncties. Uiteraard word je niet zomaar ineens voor de leeuwen geworpen. Tine laat je eerst kennismaken en bouwt zo verder op. Spoedig hebben deze functies geen geheimen meer voor jou.

Na de eerstegraadsfuncties volgen de tweedegraadsfuncties. Weer een stap dieper in de wereld van analyse. Wederom legt Tine stap voor stap de werking en de andere aspecten uit van tweedegraadsfuncties. Overtuigd? Klik op het driehoekje van de video en zet zo al een stap in de goede richting.

Stelsels en ongelijkheden

Ook een onmisbaar onderdeel van wiskundige analyse zijn stelsels en ongelijkheden. Een korte omschrijving van beide: Bij een ongelijkheid heb je een linker-en rechterlid die niet gelijk zijn aan elkaar. Het komt er dus op neer om beide gelijk aan elkaar te maken. Sjoert legt je dit tot in de details uit. Ready, set, go!

Wat bij stelsels? Bij dit leerstofonderdeel ligt de focus op het oplossen van stelsels. Dit aan  de hand van enkele manieren. Grafisch, met combinatiemethode, door substitutie, aan de hand van vraagstukken,… Allemaal heel interessant! Benieuwd? Klik dan snel op het lestraject en bekijk de lesvideo’s. Samen met de oefeningen ontdek je snel dat dit eigenlijk wel fijn is.

Wat nog allemaal?

Tot slot zijn er ook nog elementaire functies. Hier krijg je te maken met functies die alle reële getallen omvat waarvoor de functie bestaat. Veeltermfuncties, rationale functies en irrationale functies worden haarfijn uitgelegd door Tine. Ook hier kan je een lesvideo bekijken met bijhorende oefening. Zo kan je ineens toetsen of de leerstof goed begrepen is door jezelf.

Als je al deze lestrajecten hebt doorlopen, lijkt analyse ineens wel heel makkelijk. Samen met WeZooz Academy is de weg naar een schitterend schoolrapport ingezet. Be there or be square! Lol (Learning On-Line)!

 

POPULAIRSTE LESVIDEO'S:

·     EERSTEGRAADSFUNCTIES A: KENNISMAKING MET EERSTEGRAADSFUNCTIES

·     TWEEDEGRAADSFUNCTIES A: KENNISMAKING EN TRANSFORMATIES

·     GRAFIEKEN EN FUNCTIES B: KENMERKEN VAN FUNCTIES

·     EERSTEGRAADSFUNCTIES B: NULPUNTEN EN TEKENVERLOOP

·     GRAFIEKEN EN FUNCTIES A: KENNISMAKING