Ongelijkheden 2de graad




Van harte welkom op deze categoriepagina van ongelijkheden, een onderdeel van analyse. Welke plek heeft dit in de wiskunde horen wij je al denken? Wel dat legt leerkracht Sjoert je allemaal haarfijn uit. Hier vind je ook uitleg en oefeningen over verschillende vormen van ongelijkheden. Samen met Sjoert en WeZooz Academy ben je hier goed op weg om een echte klasbak te worden in het oplossen van ongelijkheden. Geloof je ons niet? Bekijk dan als de bliksem het eerste lestraject. Je ongelijk zal snel bewezen worden. Wie niet waagt, wie niet wint. Veel succes!! 

Wat moet je weten over ongelijkheden? 

Zoals eerder gezegd, zijn ongelijkheden een onderdeel van analyse. De algemene definitie is: “Een ongelijkheid is in de wiskunde een relatie die iets zegt over de relatieve grootte van twee wiskundige objecten.” Ook is het belangrijk te onthouden dat er geen gelijkheidsteken (=) is. Bij ongelijkheden wordt er gebruik gemaakt van de ongelijkheidstekens < en >. Nog niet helemaal duidelijk? Na het eerste lestraject valt alles in zijn plooi. 

Waarover gaat deze categoriepagina i.v.m. ongelijkheden? 

Sjoert gaat ongelijkheden oplossen in drie lestrajecten. Om te beginnen laat hij je eerst kennis maken met ongelijkheden. In wiskunde van de eerste graad heb je hier immers nog niet mee gewerkt. 

Wat kom ik te weten over ongelijkheden? 

Dit lesonderwerp is opgebouwd in drie lestrajecten. In het eerste lestraject maak je kennis met ongelijkheden. Hoe ziet dat er precies uit en hoe los je het op? Stap voor stap legt hij uit hoe je een ongelijkheid oplost. In een andere lesvideo van dit lestraject legt Sjoert de verenigbaarheid uit van ongelijkheden met vermenigvuldiging en deling. Na het voltooien van dit lestraject heb je een goede basis.  

Daarna in een ander lestraject, gaat Sjoert met jou een trapje hoger. Dan gaat hij samen met jou ongelijkheden van de eerste graad oplossen. In de eerste video legt Sjoert ongelijkheden van de eerste graad uit. In de andere video maakt hij samen met jou een oefening. Na die lesvideo is er nog een oefening voorzien. Dat zijn dus drie oefeningen. Handig toch?

In het derde lestraject behandelt Sjoert nog twee aspecten van ongelijkheden. Hij lost een vraagstuk met ongelijkheden op en legt ook ongelijkheden van de tweede graad uit. Het stopt dus niet bij ongelijkheden van de eerste graad. Wiskunde stopt immers niet. 

Bij elke lesvideo is ook telkens een oefening voorzien. Zo kan je voor jezelf uitmaken of de leerstof gekend is.

Nog naar iets anders op zoek dan ongelijkheden? 

Nog op zoek naar uitleg en / of oefeningen over wiskunde of andere leerstof? Bekijk dan zeker eens het leerstofaanbod van WeZooz Academy. Samen met onze leerkrachten is het een kwestie van tijd om een onderwerp volledig onder de knie te krijgen.

Met meer dan 1500 lesvideo’s en oefeningen is WeZooz Academy meer dan ooit het ideale platform voor online bijles. Zowel leerkrachten als leerlingen kunnen hier terecht voor meer uitleg over de leerstofmaterie van het secundair onderwijs. So keep up the good work! En denk eraan! LOL (Learning On-Line)!!!!

POPULAIRSTE LESTRAJECTEN

·     ONGELIJKHEDEN A: KENNISMAKING

·     ONGELIJKHEDEN B: OPLOSSEN VAN ONGELIJKHEDEN - DEEL 1

·     ONGELIJKHEDEN C: ONGELIJKHEDEN OPLOSSEN - DEEL 2