Stelling van Pythagoras 2de graad

Een klassieker uit de meetkunde: de stelling van Pythagoras! Wie kent deze stelling nog? Maar kan je ook de rechthoekszijde of schuine zijde berekenen aan de hand van de stelling van Pythagoras? Sjoert helpt je op weg en behandelt ook de omgekeerde stelling van Pythagoras!





Hoi piepeloi luitjes! Wees welgekomen op deze categoriepagina van de stelling van Pythagoras. Een stelling waar al veel over gezegd en geschreven is. Toch valt er bij WeZooz Academy nog veel te ontdekken hierover. Benieuwd? Klik dan snel de eerste lesvideo of lestraject aan. Veel plezier ermee! Leerkracht van dienst is Sjoert en hij staat alvast paraat. Vooruit met de geit! 

Wat kom je te weten over de stelling van Pythagoras? 

We beperken ons niet tot enkel en alleen de algemene stelling van Pythagoras. Er zijn nl. verschillende toepassingen op de stelling van Pythagoras. Hoe dat er precies uitziet? Daarvoor moet je natuurlijk naar de lesvideo’s kijken.

In hoeveel lestrajecten is de stelling van Pythagoras opgedeeld?

De leerstof over de stelling van Pythagoras is verspreid over vier lestrajecten. Zoals eerder gezegd, gaat dit niet enkel over wat de stelling van Pythagoras precies is. Ze wordt ook toegepast in verschillende situaties. We overlopen even de vier lestrajecten met wat uitleg erbij.

Lestraject 1: STELLING VAN PYTHAGORAS: KENNISMAKING.

Je moet natuurlijk eerst weten de stellig van Pythagoras precies is. Anders is het redelijk zinloos om toepassingen hier op te gaan uitvoeren. In dit lestraject leer je naast de algemene stelling ook de omgekeerde stelling van Pythagoras. We zijn tenslotte bezig met wiskunde nietwaar. Een beetje omgekeerd kunnen hoort daarbij. Waar of niet? 

Lestraject 2: STELLING VAN PYTHAGORAS: TOEPASSINGEN - DEEL 1.

Het kwadraat van de schuine zijde van een rechthoekige driehoek is gelijk aan de som van de kwadraten van de rechthoekszijden. Dat is, lieve dames en heren, de stelling van Pythagoras. En wiskunde zou wiskunde niet zijn, mochten we daar geen draai aan geven. Zo is het perfect mogelijk om naast de lengte van de schuine zijde ook de lengte van een rechthoekszijde te bereken aan de hand van de stelling van Pythagoras.

Lestraject 3: STELLING VAN PYTHAGORAS: TOEPASSINGEN - DEEL 2.

In deel drie gaat het toepassen van de stelling van Pythagoras volop verder. Hier gaat Sjoert de stelling onder meer toepassen in de ruimte. Je zal wel merken dat die clevere Griek geen uil was.

Lestraject 4: projectiestellingen.

In het vierde lestraject is het de beurt aan de projectiestellingen. De eigenschap van de rechthoekszijde en eigenschap van de hoogte op de schuine zijde zijn de twee projectiestellingen die Sjoert uitlegt.

Bij elk lestraject wordt elke lesvideo gevolgd door een oefening. Op het einde van elk lestraject is er ook een toets voorzien. Die bevat vragen over alle leerstof van het lestraject. Zo merk je direct of de materie goed opgeslagen zit in die bovenkamer van jou. 

Zijn er nog lesvideo’s over de stelling van Pythagoras?

Om direct op de vraag te antwoorden: nee! De stelling van Pythagoras beperkt zich bij WeZooz Academy enkel tot de tweede graad. Ben je echter op zoek naar uitleg over andere leerstof? Bekijk dan zeker ons leerstofoverzicht. Met meer dan 1500 lesvideo’s en 1000 oefeningen is er voor ieder wat wils. Bekijk de lesvideo’s op jouw tempo en wanneer jij het wil. Niets is zo fijn als online bijles.

Populaire lestrajecten: