Hopla, het is zover!
Je bent aanbeland bij de categorie ‘statistiek’…
Kom, kom, dat is absoluut geen reden tot paniek!
Laat je toch niet opjutten door al die niet-Academiërs die daarover zitten te stressen, of koortsachtig om bijles hier en bijles daar lopen te schreeuwen.
Hier bij WeZooz Academy zit je safe ;-). Hier kan je namelijk op je gemak en op je eigen tempo door die statistiek-leerstof browsen. Gewoon relaxed een middagje online lesvideo’s bekijken, en je hebt je les of bijles statistiek gehad.
Je zal trouwens ook merken aan die professionele filmpjes van Sjoert en Tine dat statistiek eigenlijk best meevalt. Once you’ve got the hang of it.
En die ‘hang’ van statistiek te pakken krijgen, begint hier!
Ook dat hoort erbij! Wie wiskunde zegt, denkt automatisch ook aan statistiek. Niets is zo fijn dan het bestuderen van onderzoeken en het zoeken naar de juiste manier om die resultaten weer te geven. In de eerste graad leerde je al het gemiddelde en de mediaan berekenen. Ook maakte je kennis met enkele diagrammen zoals strook- en schijfdiagram. Nieuwsgierig naar meer van dat? Welkom dan op deze pagina! Hier is de juiste plek om je verder te verdiepen in de wondere wereld van de statistiek.
Logischerwijs gaat de leerstof statistiek in de tweede graad een stapje verder dan die van de eerste. Wij van WeZooz Academy hebben die leerstof zorgvuldig in stapjes opgedeeld zodat je niets overslaat. De ideale bijles dus! Leerkracht Sjoert staat alvast te popelen.
Ja hoor, net als in de eerste graad is terminologie in de tweede graad uiterst belangrijk. Het is immer noodzakelijk dat in statistiek iedereen op dezelfde lijn zit hierover. Dat iedereen ook begrijpt wat er bedoeld wordt met bijvoorbeeld een kwalitatief onderzoek en het niet verward met een kwantitatief onderzoek.
Andere termen die aan bod komen in dit lesonderwerp: waarnemingsgetal, statische terminologie en nog meer. Bekijk snel de lesvideo’s en snel zullen deze termen klaar en duidelijk zijn.
Klopt! Maar ook in statistiek komen frequenties voor. Volg even mee. Resultaten van onderzoeken weergeven kan op verschillende manieren. In de eerste graad zag je al dat dit kon met diagrammen. Nu, in de tweede graad zal je merken dat er nog andere manieren zijn om die resultaten weer te geven. Op welke manieren kunnen wie die verdelingen dan voorstellen?
Je kan dit doen aan de hand van frequentietabellen en de verschillende soorten frequentie. Absolute frequentie, cumulatieve frequentie en relatieve frequentie zijn begrippen die leerkracht Sjoert je haarfijn uitlegt. Aan de hand van schoolresultaten dan nog.
Wiskunde zou wiskunde niet zijn als zijn materie niet oneindig doorloopt. Ook bij statistiek eindigt het niet bij de hierboven omschreven leerstof.
In het geval van de diagrammen komt er ook nog het stengelbladdiagram bij kijken. Bij frequenties maakt het frequentiepolygoon zijn opwachting. Tot slot komt ook de boxplot zijn neus aan het venster steken. Moeilijk is het zeker niet! Samen met de begeleiding van Sjoert is dit op korte tijd een fluitje van een cent en nog belangrijker … leuk!
Bekijk zeker en vast de lesvideo’s als je met vragen over de leerstof statistiek zit. Daar dienen ze uiteraard voor. Samen met de begeleiding van de leerkracht en de bijhorende oefening maak je deze onderwerpen op korte tijd te baas. Nog op zoek naar antwoorden over ander leerstof? Check dan zeker het leerstofoverzicht op de site van WeZooz Academy. Meer dan 1000 lesvideo’s staan te popelen om jou verder te helpen. Denk eraan! LOL! (Learning On-Line)!