Wiskunde

Absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde!

Liesbeth definieert, legt uit en geeft voorbeelden: absolute waarde, tegengestelde waarde en omgekeerde waarde. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde!De absolute waarde, de tegengestelde waarde en de omgekeerde waarde van een getal. 

 

Waarover gaat deze video i.v.m. absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde?

In deze video vertelt Liesbeth je alles over de absolute waarde, de tegengestelde waarde en de omgekeerde waarde van een getal. Deze begrippen zijn erg belangrijk in de getallenleer en leggen de basis voor de termen, oefeningen en theorie die je later in de wiskunde ziet. De absolute waarde, de tegengestelde waarde en de omgekeerde waarde van een getal zijn dus een belangrijke eerste stap in de wondere wereld van de Wiskunde! 

 In deze video ontdekt Liesbeth dat ze 1000 euro schulden heeft. De vraag is nu: wat zijn de absolute waarde, de tegengestelde waarde en de omgekeerde waarde van het getal.

Wat is het verschil tussen absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde?

De absolute waarde is de waarde zonder toestandsteken (+ of -). Het teken is 2 rechtopstaande streepjes rond het getal. +1000 en -1000 hebben dus beiden als absolute waarde het getal 1000. 

Het tegengestelde getal is het getal met het andere toestandsteken. +1000 is het tegengestelde getal van -1000. Het tegengestelde toestandsteken geeft je dus het tegengestelde getal. 

Om de omgekeerde waarde van een getal te bekomen, moet je eerst een breukvorm van een getal maken en daarna teller en noemer omdraaien. 1/5 wordt dan 5/1. De omgekeerde waarde van 1000 wordt dus 1/1000 (1000/1 omgekeerd dus). Pas op met de omgekeerde waarde van 0. Deze bestaat niet aangezien je 0 nergens kan door delen.

 

Voor wie is deze video over absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie getallenleer bij het vak Wiskunde. Deze theorie en oefeningen behandelen vooral de wiskundige verzamelingen N, Z en Q.  

 

Over de leerkracht die je absolute getalwaarde, tegengestelde & omgekeerde waarde uitlegt.

Liesbeth is een licentiaat in de Wiskunde en is een fulltime nerd. Als ze niet dagdroomt over ruimteschepen en oneindige getallen, dan geeft ze les in het TISCA aan de derde graad Wiskunde. Met veel plezier traint ze haar leerlingen om de mysteries van de wiskunde te ontdekken!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over getallen?

Wil je nog video's bekijken over getallen in de verzameling N, Z en Q, check dan zeker en vast ook deze video's.


toestandsteken wiskunde breuken absoluut absolute waarde getalwaarde breukvorm tegengestelden omgekeerde verwisselen waardes waarden tegengestelde Absolute getalwaarde


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!