Wiskunde

Berekenen van een oppervlakte m.b.v. integraal: geöriënteerde oppervlakte

Roberta berekent de geöriënteerde oppervlakte. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Berekenen van een oppervlakte m.b.v. integraal: geöriënteerde oppervlakteBerekenen van de oppervlakte m.b.v. de integraal geöriënteerde oppervlakte.

 

Waarover gaat deze video ivm het berekenen van integraal geöriënteerde oppervlakte?

In deze video verdiept Roberta zich in het berekenen van de oppervlakte m.b.v. de integraal geöriënteerde oppervlakte. Aan de hand van enkele oefeningen en voorbeelden legt Robertja je uit hoe je aan de slag kan met het berekenen van integraal geöriënteerde oppervlakte

 

Hoe begin je aan het berekenen van integraal geöriënteerde oppervlakte?

Roberta toont ons hoe we de oppervlakte m.b.v. integralen moeten berekenen van twee verschillende oppervlaktes, gelegen boven en onder de x-as. Ze legt ons de logica van de geöriënteerde oppervlakte uit en lost het stappenplan op. Roberta geeft ons uiteindelijk twee methodes: de ene is handig wanneer je de grafiek kan zien (i.v.m. boven en onder de x-as) en de andere gebruikt de absolute waarde, zodat je niet op een nul-oppervlakte uitkomt!

 

Voor wie is deze video over het berekenen van integraal geöriënteerde oppervlakte bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op integralen berekenen, dus kijk zorg er voor dat je weet wat integralen zijn. 

 

Over de leerkracht die je het berekenen van integraal geöriënteerde oppervlakte uitlegt.

Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over integralen?

Wil je meer weten over integralen, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde intervallen berekenen oppervlakte absoluut absolute integralen integraal waardes waarden oppervlaktes stappenplannen geöriënteerde bovengrens bovengrenzen ondergrens ondergrenzen analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!