Het demografisch transitiemodel en de bevolkingsgroei in de wereld.

Het Demografisch Transitiemodel en de Bevolkingsgroei in de wereld. Leraar: Niek Deserranno
Diploma: licentiaat geschiedenis

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 2de graad!

Gratis proberen Aanmelden

De bevolking op de wereld blijft niet altijd hetzelfde, in dit traject leer je hoe het komt dat op verschillende plaatsen in de wereld de bevolking toeneemt of net niet meer toeneemt.

Dit lestraject bestaat uit 2 lessen,
Geschatte duurtijd: 15 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Het demografisch transitiemodel en de bevolkingsgroei in de wereld.
 • Het Demografisch Transitiemodel en de Bevolkingsgroei in de wereld.

  In deze video legt Niek de groei van de bevolking op bepaalde plaatsen in de wereld op een bepaald moment in de tijd uit a.d.h.v. het transitiemodel. (2de graad)

  Wat gebeurde/gebeurt er met de bevolking bij de overgang van een agrarische naar een geïndustrialiseerde maatschappij? In deze video legt Niek je deze bevolkingsgroei uit door middel van het demografisch transitiemodel.

 • TEST - Het demografisch transitiemodel en de bevolkingsgroei in de wereld.

  1. De maatschappijen op verschildende plaatsen in de wereld veranderen gedurig. Dat heeft een invloed op de bevolking. Welke veranderingen vinden er plaats?

    

  2. In het demografisch transitiemodel kunnen we spreken van drie fasen. Verbind de juiste fase met de juiste omschrijving!

    

  3. In Zimbabwe is de medische wetenschap er sterk op vooruit gegaan. Meer medische zorg is beschikbaar, waardoor mensen langer gezond blijven, minder mensen sterven en veel meer kinderen gezond opgroeien.

   De mensen krijgen echter nog steeds erg veel kinderen omdat ze dat zo gewoon zijn, omdat dat hun cultuur is, en omdat voorbehoedsmiddelen nog niet erg gebruikelijk zijn.

   In welke fase bevindt deze maatschappij zich?

    

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject